Ravitsemus

Hyvä ravitsemus liittyy kiinteästi ikääntyneen hyvinvointiin ja toimintakykyyn ja siksi siihen kiinnitetään yhtä paljon huomiota, kuin muihinkin hoidon osa-alueisiin. Ravitsemushoidossa noudatetaan ikääntyneiden ravitsemussuosituksia.

Ravitsemuksessa muistetaan myös yksilöllisyys: asukkaiden tavat, tottumukset ja terveydentila vaihtelevat. Asukkaiden ravitsemustilaa seurataan koko ajan ja ruoka-ajat on suunniteltu niin, ettei esimerkiksi yöpaasto jää liian pitkäksi. Säännöllisten ruokailujen lisäksi asukkaille tarjotaan tarvittaessa esim. yöpalaa.

Ruuat valmistetaan hoitokodin omassa keittiössä alusta alkaen. Hoitokodeilla on oma keittäjä.
Käytämme paljon paikallisia tuotteita (esim. marjat,juurekset, kalat) ja pyrimme siihen, että ruokalistalla on asukkaille tuttuja ja mieluisia ruokia.